Behandling med omsorg, viden og sjæl

Klinik v/Åse Lodal

AKUPUNKTUR

Akupunktur er en ældgammel kinesisk behandlingsteknik. Ved at placere tynde nåle i forskellige kombinationer i kroppens 360 forskellige akupunkturpunkter, styrker man kroppens evne til at helbrede sig selv, både fysisk og mentalt.

Akupunktur kan benyttes sammen med en hvilken som helst anden behandlingsform

www.caringsense.dk - akupunktur

HVORDAN VIRKER AKUPUNKTUR?I kinesisk medicin er der ingen adskillelse mellem kroppen og psyken.  Kroppen ses nemlig som en balance mellem de to modsatrettede principper yin og yang. Det, der gør os levende, og som er drivkraften i vores krop, kaldes qi. Hvis vi har for lidt qi eller vores qi er blokeret, vil det give sygdomme eller ubalancer. Qi flyder gennem hele kroppen og er koncentreret i meridianer, og det er på meridianerne, de fleste akupunkturpunkter findes. Ved at placere en hårfin nål i et akupunkturpunkt kan man stimulere qi og dermed påvirke balancen mellem yin og yang. Dette resulterer i sygdomsårsagen fjernes.

HVORDAN FOREGÅR AKUPUNKTUR?Behandlingen begynder med en række spørgsmål vedrørende din helbredsmæssige tilstand for at få indblik i, hvordan din krop fungerer, og hvilke organer der er i ubalance. Det er også vigtigt for mig at vide, hvilken medicin eller anden behandling du modtager, for det kan påvirke symptombilledet.


Den diagnosticerende samtale kan variere i tid, afhængigt af problemets kompleksitet. I løbet af samtalen giver jeg råd om, hvad du selv kan gøre for at støtte behandlingen, f.eks. med hensyn til livsstil og kost.

Behandlingen fortsætter med, at jeg placerer nåle forskellige steder på kroppen. Nålene bliver siddende mellem 20 og 40 minutter.

Ved efterfølgende behandlinger, laves opfølgning.


Jeg bruger udelukkende engangnåle i klinikken. Nålene kasseres efter hver behandling. Derfor er der ingen risiko for infektion. De nåle, der bruges til akupunktur, er meget tyndere end kanyler - de er ikke tykkere end en tråd. Reaktionen på behandlingen er meget forskellig. Nogle slapper fuldstændig af, andre mærker en kløe/summen/prikken flere steder i kroppen. Bagefter er nogle meget trætte, og andre får forøget energi.

Under hele behandlingsforløbet er det vigtigt at indtage rigeligt med væske, så kroppen får hjælp til at udskille affaldsstoffer

www.caringsense.dk - akupunktur
www.caringsense.dk - Akupunktur

HVOR MANGE GANGE?Det er utroligt vanskeligt på forhånd at udtale sig om, hvor mange behandlinger der er behov for, men du bør kunne mærke en bedring i nogle af symptomerne efter de første behandlinger. Det, der ofte gør den store forskel, er at lave ændringer i livsstil, kost og drikkevaner, men ikke mindst at skabe ro i tanker som fastholder os i bestemte følelser f.eks. bekymring, angst, vrede og sorg. Det er nemlig her, man hyppigst skal søge årsagerne til et problem.


AKUPUNKTUR KAN HJÆLPE PÅ:

SMERTE

EKSEMPEL

Luftveje

Astma, bronkitis, hoste, hæshed, allergi, bihulebetændelse, kronisk halsbetændelse

Hud

Allergi, kløe, uren hud, eksem, helvedesild, tendens til blå mærker, psoriasis

Øjne

Nethindeløsning, grøn stær, uklart syn, betændelsestilstande

Mund

Betændelse, tandkødsblødning, tandpine, mundtørhed

Mave/Tarm

Tyktarmsbetændelse, mavesår, mavekatar, forstoppelse, diarré, uro, oppustethed, appetitløshed, kvalme, luft i maven

Urinveje

Blærebetændelse, hyppig vandladning, inkontinens, smerter, vandladningsbesvær

Hormonelt

Barnløshed, menstruationsproblemer, nedsunken livmoder, udflåd

Muskler/Knogler

Gigtsygdomme, smerter i ryg og lænd, iskias, frossen skulder, tennisalbue, musearm, ledsmerter, nakkespændinger

Kredsløb

Ødemer, kolde hænder/fødder, uro, svimmelhed, for højt blodtryk

Neurologi

Hovedpine, lammelser, migræne

Afhængighed

Cigaretter, alkohol, narkotika, medicin, mad

Alment psykisk

Træthed, uoplagthed, kuldefølelse, angst, hjertebanken, depression, svedeture, nervøsitet, søvnproblemer, rastløshed, irritabilitet, stress

www.caringsense.dk - Akupunktur - billede: Kira Auf Der Heide

"

DET SIGER ANDRE OM AKUPUNKTUR HOS ÅSE:

"Jeg har i en længere årrække gået regelmæssigt til behandlinger hos Åse Lodal. Mit daværende forhøjede blodtryk blev bragt ned og har siden ligget meget fint. Mine led- og muskelsmerter er forsvundet. Mine spændinger i brystet, samt uro i maven er ligeledes væk. Dertil kommer en række andre småskavanker, som løbende bliver kureret.

Jeg kan på den baggrund, og med mine erfaringer, kun anbefale Åse Lodal som en særdeles kompetent og kyndig behandler"


BIRGER OBLING, Pensioneret lærer

Har du stadig spørgsmål vedrørende akupunktur, er du velkommen til at kontakte klinikken.

Se Kontaktinformationer under menuen "Kontakt"

Åse Lodal

Tlf.: 21 73 73 88             

Email: aaselodal@gmail.com

www.Facebook.com/caringsense

CVR: 18388693

 

Copyright 2019 © Åse Lodal. All Rights Reserved

Medlem af SAB - http://www.alternativ-behandling.dk
Registreret alternativ behandler i Akupunktur og Zoneterapi - http://www.rab-behandlere.dk